Остава топло и с температури над 30 градуса

07:00, 07 юли 21 25 1813 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Времето ще бъде предимно слънчево, но отново главно над Източна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб север-североизточен вятър, в Източна България до умерен. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в крайните източни райони и по Черноморието - малко по-ниски - между 24° и 28°.

По морето ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Температурата на морската вода ще е 22°-24°. Вълнението ще бъде 2-3 бала.

Предимно слънчево ще е и в планините, след обяд с купеста облачност и на места в източните масиви ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 19 градуса на Алеко, около 23 в Боровец и Пампорово и до 28 в Банско.

През следващите дни до края на седмицата времето ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с развитие на купеста облачност. В четвъртък и петък дневните температури слабо ще се понижат. Очакват се и превалявания, на повече места през първия ден. През почивните дни ще е почти без валежи, а температурите отново ще започнат да се повишават, сочи прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама