Дузпи изпратиха Италия на финала на Евро 2020

00:40, 07 юли 21 / Спорт 25 3211 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Италия е първият финалист на Евро 2020! Адзурите“ завършиха наравно 1:1 с Испания в редовното време на полуфиналния сблъсък помежду им на „Уембли“.

Федерико Киеза (60’) и Алваро Мората (90’) се разписаха в първите 90 минути, а в продълженията гол така и не дойде. Мачът стигна до изпълнение на дузпи, при които италианците показаха по-здрави нерви и ги спечелиха с 4:2, като Мората направи решаващия пропуск за „Ла Фурия“. По този начин с общ резултат 5:3 те се класираха за финала на Европейското първенство, който е на 11 юли на същия стадион, предаде Sportal.bg.

Така серията на Италия при Роберто Манчини вече е 33 мача без поражение.

Съперник на „aдзурите“ на финала в Лондон ще бъде победителят от сблъсъка Англия - Дания.

Италия ще се опита да стъпи на европейския връх за втори път. Единствената титла на "Скуадрата" от шампионат на Стария континент е през 1968 г., но "адзурите" имат и два изгубени финала през 2000 и 2012 г., припомня bTV.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама