Простреляха разследващ журналист в Амстердам

08:14, 07 юли 21 / Свят 25 2454 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Известният в Нидерландия разследващ журналист Петер де Врийс се бори за живота си, след като снощи бе прострелян на улица в Амстердам. Органите на реда съобщиха, че са задържани трима заподозрени, включително предполагаемия стрелец, но отказа повече подробности.

Полицията е отцепила района на стрелбата близо до централния площад „Лейдсеплейн“. Силите на реда събират видеозаписи, свидетелски показания и улики. „Това е нападение срещу смел журналист и атака срещу свободните медии, които са толкова важни за нашата демокрация“, обяви премиерът на Нидерландия Марк Рюте.

Нидерландската телевизия RTL съобщи, че Де Врийс тъкмо е излязъл от нейно студио, когато един от пет изстреляни куршума го е уцелил в главата, съобщи  bTV.

Петер Де Врийс става известен с разкритията си след отвличането през 1983 г. на бирения магнат Фреди Хайнекен, а през 2008 година печели наградата „Еми“ за разследване на изчезнала тийнеджърка в Аруба.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама