Валежи на много места след обяд

07:00, 08 юли 21 25 2015 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Източна България, на места с краткотрайни валежи. След обяд и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места ще има превалявания, придружени от гръмотевици. Максималните температури ще са от 25°-26° в североизточните райони, до 35°- 36° в крайните югозападни.

По морето ще има по-значителни увеличения на облачността и на места ще има краткотрайни валежи, възможни са и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще са от 24° до 26°. Температурата на морската вода - между 22° и 24°. Вълнението ще бъде 2-3 бала.

Предимно слънчево ще е и в планините. Преди обяд в източните части на Стара планина ще има по-значителни увеличения на облачността, а след обяд над останалите планини ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали, в Родопите и ще прегърми. Вятърът ще е умерен от североизток.

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност - в петък, главно над планините в Южна България, а през почивните дни - в крайните югозападни райони, където са възможни изолирани краткотрайни валежи. След временно понижение на температурите в събота, в неделя и в началото на новата седмица, максималните отново ще достигат и надхвърлят 34°-35°, сочи прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама