„Капачки за бъдеще“ събра рекордните 140 тона пластмаса

10:10, 09 юли 21 25 2739 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Инициативата „Капачки за бъдеще“ се похвали с рекордно количество събрани пластмасови капачки в рамките на последната си кампания – 140 тона.

„Поздравления на всички замесени - последната ни кампания беше най-силната до момента! С малко над 65 тона в София и над 75 в страната събрахме повече от най-силната до момента, която беше точно преди година и беше около 135 тона“, съобщават те и допълват, че през тази кампания е постигнат най-високият резултат извън София до момента. 

Изчисленията им показват, че в края на годината събраната пластмаса ще надвиши 200 тона, което също ще е рекордно постижение.

„Целта на „Капачки за бъдеще“ е не хората да събират все повече капачки, а все повечето хора да събират капачките, които са използвали. А всичката останала пластмаса - да отива в жълтия контейнер!“, казват организаторите.

Те посочват, че покрай кампанията все повече хора започват да рециклират, а много от тях си дават сметка, колко много пластмаса използват и са намалили потреблението ѝ в ежедневието си.

Инициативата ще дари събраните от рециклираните капачки средства за закупуване на детска линейка. Със събраните средства от предишните им кампании бяха подменени най-старите кувьози в болниците в по-малките населени места. Само преди дни от „Капачки за бъдеще“ обявиха, че от есента ще започне събирането и на алуминиеви кенчета. Кампанията ще стартира първо в част от големите градове, а след това ще се разшири и в останалите.

„Капачки за бъдеще“ вече събира и алуминиеви кенчета

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама