Сексът подобрява имунитета

19:35, 09 юли 21 / Любопитно 25 2354 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В периода на ваксинация срещу коронавирус няма нищо лошо в секса, напротив - повишеният емоционален фон допринася за подобряване на имунитета. С такава позиция в разговор с РИА Новости излезе докторът на медицинските науки, имунолог и специалист по особено опасни инфекции Владислав Жемчугов.

Секс терапия връща към живот ветерани от войни в Израел

Позицията му дойде в отговор на изказване на заместник-министъра на здравеопазването на Саратовска област Денис Грайфър в четвъртък на брифинг, че „повишените натоварвания, включително правенето на секс, не се препоръчват след ваксинация“. Той обясни, че „сексът е много енергоемка дейност“.

„Разбира се, енергоемка е, но всичко зависи от човека. Ако има желание, не виждам нищо лошо в него! Мисля че, напротив, повишеният емоционален фон допринася за повишаване на имунитета“, коментира новината Жемчугов, цитиран от БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама