Ресторантьорите възмутени, че ДАНС им иска антитерористичен план

17:12, 10 юли 21 25 2369 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) са възмутени от стартиралите проверки за наличието на „планове за антитероризъм“ от страна на ДАНС.

„Не стига, че сме притиснати до ъгъла и едвам оцеляваме, а сега ни гонят и за антитерористични планове, които, видите ли, ние сами трябвало да съставим?! Нито сме терористи, макар че вече започваме да имаме съмнение дали не ни считат за такива, нито антитерористи. Откъде накъде заведенията трябва да съставят план за борба с тероризма, с каква компетенция да го направят, че и да бъдат проверявани дали има такъв и дали го изпълняват“, питат ресторантьорите.

От асоциациите считат това за „пълно безумие“ и нарушение на гражданските права. „Държавата трябва да се опитва да помага на малкия и среден бизнес, а не да го мачка със странна нормативна уредба, която му вменява дори задължения да се бори с тероризма“, посочват от там.

Собствениците на заведения очакват от отговорните институции да се самосезират и да потърсят диалог с представителите на бранша. „Подкрепяме борбата с тероризма, но не смятаме, че трябва да ни се вменяват задължения да бъдем водещи в нея. А случаят не е частен и не става въпрос само за заведенията. Множество фирми и структури са принудени да съставят „план за борба с тероризма“, след което подлежат на проверки дали имат такъв“, посочват те.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама