Старт на космическия туризъм: Ричард Брансън излeтя в Космоса

19:30, 11 юли 21 / Любопитно 25 2410 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Милиардерът Ричард Брансън е сред шестимата пътници, които излетяха в първия тестов полет в Космоса на неговата компания „Virgin Galactic“. 

Мъск, Безос, Брансън - кой ще поведе в космическия туризъм

Брансън иска да тества полета за бъдещи клиенти, които се очакват от 2022 г. Около 600 души вече са закупили билети в диапазона от 200 000 до 250 000 долара.

Ракетата се изкачва на над 60 мили височина, като по този начин ще надвиши т. нар. „Линия на Карман“ - според международната конвенция това е границата на Космоса.

82-годишна жена ще лети в Космоса с Джеф Безос

Брансън изпревари с девет дни Джеф Безос, който планира да предприеме суборбитален полет на 20 юли със своята компания „Blue Origin“. Тогава е и годишнината от първото лунно кацане през 1969 г. Ракетата „Роки Шепърд“ е кръстена на Алън Шепърд - първият американец в Космоса. В резултат на паралелното развитие на компаниите и ожесточеното съперничество на двамата предприемачи, пътуванията бележат повратна точка в нововъзникващата индустрия на космически туризъм. Въпреки че милиардерите са сред първите пътешественици, крайната им цел е да позволят на богати клиенти да се възхищават на Земята от Космоса със собствените си очи за няколко минути.

Безос и Брансън ще бъдат първите, които ще излязат в Космоса с частни космически компании, които те са основали сами. „Това е просто невероятно, прекрасно съвпадение, че излитаме горе в един и същ месец“, каза Брансън в интервю за „The Washington Post“, добавяйки, че решението му да премести полета на 11 юли не е, за да изпревари основателя на „Amazon“, пише bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама