Джокович отново покори „Уимбълдън“

19:45, 11 юли 21 / Спорт 25 2597 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Световният №1 в тениса Новак Джокович се изравни на върха по титли от Големия шлем с Роджър Федерер и Рафаел Надал след своя шести триумф в „Уимбълдън“. Във финала Джокович се справи с Матео Беретини - 6:7, (4), 6:4, 6:4, 6:3. Италианецът отправи сериозно предизвикателство и игра на много високо ниво.

Сърбинът покори легендарните тревни кортове в Лондон за шести път в своята кариера и трети пореден път (2018, 2019, 2021; през 2020 г. турнир нямаше), което му донесе общо 20-о отличие в четирите най-големи турнира. Срещата на централния корт продължи три часа и 25 минути. Това беше 30-о участие за Джокович във финали от Големия шлем (повече има само Роджър Федерер - 31). За седми път Джокович игра финал в Лондон. Със своята шеста титла от турнира той е на една от Пийт Сампрас и на две от рекордьора Роджър Федерер (8).

С невероятното си представяне през 2021 г. Джокович продължава да се движи по график за Кариерен шлем (спечелване на четирите големи турнира в рамките на една година), след като преди това триумфира в Australian Open и „Ролан Гарос“. Сърбинът може да опита да стане и първият при мъжете с четири титли от Шлема в една година и златен олимпийски медал. От началото на сезона Джокович е с баланс 34:3. За 25-годишния Беретини това беше първо участие на финал в Шлема, като той остави прекрасни впечатления с играта си в Лондон, пише „Дневник“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама