Христо Иванов: Време е да водим диалог и да формулираме решения

20:26, 11 юли 21 / Новият парламент 25 1869 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Самият факт, че „Демократична България“ изпреварва ДПС и се доближава до БСП и третото място е особен, защото това ни включва в кръга на онези политически сили, които могат да очакват мандат за управление. Това показва преструктуриране на българския политически живот. Така съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов коментира пред bTV първите резултати от екзит пол. 

Различните социологически агенции дават съвсем малка преднина на БСП пред „Демократична България“, като все още не е отчетен вотът в чужбина. Така коалицията има реален шанс да заеме третото място.

Първите прогнози: 6 партии влизат в парламента

Според него „Демократична България“ е била единствената формация, която е призовавала да се ползват преференции и е провела най-активната кампания. „Ако успеем да удържим това (бел. ред. – временните резултати), ще има нов политически факт – появява се силен гарант за амбициозното развитие на страната, за принадлежността ѝ към Европа и към евроатлантическата сфера, към групата на свободните демократични нации в света. Сила, която може да си поставя амбицията за развитие на преден план. Това е важно за нас и ще продължим да работим за него“, заяви той.

По думите му има няколко фактора за ниската избирателна активност. Първият е лятото. „Хората решиха, че ГЕРБ са отстранени“, смята Иванов. „На второ място е арогантността спрямо избирателите – да няма дебати, да има политици, които правят кампания във Facebook, но не говорят пред журналисти. Има разлика в това да се снимаш със симпатизанти на добре аранжирани събития и в това да отговаряш на журналисти. Журналистите са професионални питащи и отговарянето на техните въпроси е задължение на всеки политик“, посочи той.

„Резултатът със сигурност не дава никакви лесни отговори“, коментира Христо Иванов в ефира на Нова телевизия. Попитан дали вече е разговарял със Слави Трифонов от „Има такъв народ”, Иванов каза: „Очаквам колкото може по-бързо да започне сериозен разговор на лидерско ниво за това какво правим от тук нататък“. 

Моят призив към колегите е, че е време да водим диалог и да формулираме решения”, заключи той. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Асен 07:53, 12 юли 21

Искат да водят диалог, че доста пари хвърлиха за реклама и сега трябва да си ги избият отнякъде.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама