Каракачанов недоволен от резултатите

21:11, 11 юли 21 / Новият парламент 25 2228 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Първите резултати не ми харесват и не са задоволителни за мен. Това коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, след като предварителните данни от екзитополовете на социологическите агенции оставиха коалицията „Българските патриоти“ извън 46-ия парламент. Нещо повече данните показват, че в съюз с НФСБ и „Воля“, ВМРО постига по-ниски резултати, отколкото на изборите на 4 април, когато реши да се яви самостоятелно.

Каракачанов обяви, че все още е рано за дълбоки анализи и отчете, че все още няма данни за това колко и как са гласували българите зад граница. Той отчете и че този път избирателната активност е била много по-ниска.

„Лесно е  да се явяваш на избори, особено когато някой друг ти ги плаща – в случая държавата. Трудно е да поемеш отговорността“, заяви лидерът на ВМРО. Той призова партиите в следващия парламент да намерят кураж и национална отговорност да излъчат стабилно правителство, „а не служебно, което не отговаря пред никого за нищо“. По думите му играта „от избори в избори“ ще хвърли държавата в криза.

Относно машинния вот той заяви, че всеки, който се появи на политическата сцена, мисли, че е открил топлата вода и „сега ще сърбаме попарата на този експеримент“.

„Но това е съдбата на нас, българите. Ние 32 години смятаме, че  изборите са тото и избираме някакви хора, които обещават най-красивите лъжи или химери“, добави Каракачанов пред Нова телевизия.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама