ДПС: Когото и да подкрепим, ще е с условия

22:06, 11 юли 21 / Новият парламент 25 2019 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

От данните на екзитпол-овете се вижда, че ДПС запазва относителния си дял. Ниската избирателна активност се отнася към нас така както към общия процес. През април имахме относителен дял от 10,5%, а сега виждаме, че ни дават около 11%, заяви лидерът на Движението Мустафа Карадайъ в първи коментар след първите прогнозни данни от изборите.

Социологическите данни до момента дават на ДПС 10-11%. Разликата с вота на 4 април е, че този резултат отрежда на Движението петото място. 

Ниската избирателна активност явно тепърва ще подлежи на анализ от социолози, политолози и коментатори, включително и от политическите партии. Активността заедно с ролята на служебния кабинет в изборния процес ние ще анализираме и коментираме отделно“, посочи той.

Попитан дали темата за санкциите по закона „Магнитски“ срещу Делян Пеевски и излизането му от лисите се е отразила на резултата на ДПС Карадайъ каза: „Може би някои хора се опитаха да използват тази тема като инструмент в изборите. Но не мисля, че ни е попречила или помогнала“.

В отговор на въпрос кого и как ще подкрепи ДПС за сформиране на мнозинство в следващия парламент, лидерът на Движението заяви: „Когото и да подкрепим, ще бъде с условия. ДПС няма да подкрепя безусловно“.

Условията на ДПС са: възстановяване на нормалността в политиката и на демокрацията; институциите да действат спрямо Конституцията, а не да са „бухалка“ срещу бизнеса, гражданите и партийните опоненти; ясна програма за ускорено икономическо развитие на страната.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама