Как да намалим потенето в жегите

18:35, 12 юли 21 / Любопитно 25 2762 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В горещото време повечето хора са изправени пред проблема с обилното изпотяване. Методи за справяне с този проблем сподели пред радио „Sputnik“ дерматологът Юлия Нагайцева.

Изпотяването е естествен физиологичен процес, който спасява тялото ни от прегряване. За да не се притеснявате нито вие, нито околните от неприятна миризма трябва да спазвате всички необходими хигиенни правила, подчерта лекарят.

Как да детоксикираме тялото през лятото

Хигиенните мерки винаги са на първо място: сутрешен и вечерен душ. По-добре е зоните на подмишниците да се третират със сапун или душ гел, за да се премахнат бактериите, които живеят на повърхността на кожата”, обясни Нагайцева.

Тя посъветва да се използват антиперспирант вечер след душ, който блокира работата на потните жлези и намалява изпотяването, благодарение на алуминиевия хлорид в състава му. А сутрин използвайте дезодорант, който неутрализира миризмата при потене.

За да се намали изпотяването на краката, лекарят препоръчва носенето на обувки и чорапи от естествени материи. „Има и специални препарати, които се продават в аптеката, те съдържат алуминиев хлорид. Можете да третирате вечер ходилата си след душ с тях, което ще намали активността на потните жлези“, каза Нагайцева.

10-те най-красиви плажа на Европа

Трябва също да обърнете внимание на това какво консумирате – избягвайте силните подправки и алкохола, които повишават изпотяването.

Обърнете внимание на дрехите: синтетичните тъкани провокират по-активно изпотяване, трябва да отдадете предпочитание на памук, лен или коприна”, посъветва Нагайцева, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама