Хаджигенов: Отказваме да участваме във Facebook република

09:47, 13 юли 21 / Новият парламент 25 2783 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Отказваме да участваме във Facebook република, в телевизионна република, в шоу република. Това е нещо, срещу което се борим 12 години, няма да го допуснем отново. Това е решението на коалиционния съвет. Това каза пред БНР адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри, вън!“.

Според него Трифонов е започнал да зачертава парламентарната република. „Не е възможно да създадем нещо по този начин, за мен е абсурдно някой през Facebook да ми хвърля правителство“, подчерта той и допълни, че това е диктаторски подход тип „Борисов“.

Слави няма да прави коалиция, избрал е за премиер Николай Василев

Хаджигенов не изключи възможността да се стигне до правителство с третия мандат. „Очевидно Слави иска да си гони идеята за мнозинство – да си направи собствен ГЕРБ и всички да носим зелени гащи, ако така е решил суверенът. Вероятно вървим и към предсрочни избори, освен ако ГЕРБ не решат да подкрепят правителство на Слави Трифонов, тогава ще стане интересно“, каза още Хаджигенов.

Манолова вижда пропуски в програмата на проекта за кабинет на Трифонов


Снимка: БГНЕС

В програмата на проекта за кабинет на Слави Трифонов има съществени пропуски, които се отнасят до джоба на българина. За подкрепа на този проект ще е необходим сериозен парламентарен дебат относно програмата му. Без повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, ревизиране на сметките за ток и парно, подкрепа за младите семейства и малкия бизнес няма как да подкрепим което и да е следващо управление. Ние очевидно нямаме и не искаме да имаме място в този списък с позиции. Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова пред ТВ1 с относно обявеното предложение за правителство от Слави Трифонов, съобщиха от „Изправи се.БГ“.

Кой кой е в проектокабинета на „Има такъв народ“?

Според Манолова е притеснителен начинът, по който е обявен този списък, и фактът, че програмата на проекта не е свързана и с очакването на хората за дълбока съдебна реформа. „Трябва да бъдат положени усилия за подкрепа и създаване на правителство на промяната, каквото хората очакват. Очакването е, че най-накрая ще има власт, която ще застане на страната на обикновените хора и ще се занимава с техния дневен ред, а не с партиен“, допълни Манолова.

В една обща група на подкрепящи с ГЕРБ и ДПС от „Изправи се! Мутри вън!“ не се виждаме. Отговорността и на Слави Трифонов, който предлага този списък, който ще стане проект за кабинет, и на тези, които ще го подкрепят, е огромна“, заяви тя.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 21:34, 13 юли 21

Браво на Хаджигенов! Да не говорим за калинки те от чужбина, какъв точно опит имат, само с езици не става. А и Ник. Василев да се запита защо Орбан изчаква с еврото!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама