Христо Иванов: Слави не разчита на наша подкрепа, а на нечия друга

15:30, 13 юли 21 / Новият парламент 25 2496 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Очевидно Слави Трифонов не разчита на наша подкрепа, изглежда, че разчита на нечия друга. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред „Свободна Европа“ в своя първи коментар след обявения проектокабинет от Слави Трифонов. 

Трифонов: Проектът за кабинет не е на Доган, Байдън или илюминатите

Според Иванов идеята за кабинет, предложена от Слави Трифонов, оставя „съмнения за задкулисие, свързано със Сарая“. Той каза, че е напълно „очевидно, че хората нито протестираха, нито гласуваха за подобен подход“. Съпредседателят на „Демократична България“ добави, че коалицията му е поела ангажимент пред избирателите си да работи за управеление на дълбока промяна. Именно затова в 46-ия парламент ще се опитат да търсят обединение около идеите си.

Когато се свика парламентът, ще инициираме разговори за формиране на мнозинство около реформа на съдебната система, отстраняването на Иван Гешев от поста главен прокурор, лустрацията и твърдата ни решимост влиянието на ДПС върху управлението на България да бъде прекъснато“, коментира още Иванов, като допълни, че тези приоритети „съвсем очевидно изключват връщане на формулата НДСВ и тройната коалиция на власт“. 

Има такъв народ: голямата картина

Припомняме, че в понеделник „Има такъв народ“ изненада и потенциалните си съюзници, и опонентите си, като предложи самостоятелен кабинет, още преди да бъдат обявени официалните резултати от гласуването. Първоначално обаче новината бе посрещана с оглушителна тишина от страна на лидерите на останалите партии, с изключение на ГЕРБ, които излязоха с остра критика срещу партията на Трифонов. 

„Има такъв народ“ предложи за министър-председател бившия вицепремиер и министър в две правителства на НДСВ, свързани с ДПС – Николай Василев. Голяма част от лансираните номинации също са свързани с НДСВ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Петър 20:02, 13 юли 21

ДБ веднага настръхнаха като разбраха, че всъщност никой не ги зачита и не иска да се коалира с тях, защото са гола вода.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама