„Кристиано Роналдо е луд“: Серия от скандални записи на президента на „Реал“

10:31, 14 юли 21 / Спорт 25 2699 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Президентът на „Реал“ (Мадрид) Флорентино Перес се озова в центъра на скандал, който набира скорост.

Преди ден испанското издание „Конфиденсиал“ публикува аудио записи от 2006 г., в които се чува как строителният предприемач обижда две от големите звезди Раул Гонсалес и Икер Касияс. В записите Перес определя любимците на публиката за „най-големите измамници“ в клуба, като поставя бившия нападател на първо място. Според него Раул е виновен за „разпада“ на отбора през 2006 г. и го обвинява, че е в основата да подаде оставка.

Часове по-късно се появиха нови записи, този път от 2012 г. В тях Перес говори срещу Кристиано Роналдо, Жозе Моуриньо и мениджъра им Жорже Мендеш.

„Той е луд (Роналдо). Този човек е глупак, болен е. Мислите, че този човек е нормален, но не е нормален. Ако беше, нямаше да прави нещата, които прави. Последната глупост, която направи, я видя целият свят. Защо мислите, че прави тази глупост“, казва президентът на „Реал“, като според „Конфиденсиал“ записът е от октомври 2012 г.

В записа Перес казва още, че Роналдо и Моуриньо са с огромно его. „Не виждат действителността, защото и двамата можеха да печелят много повече пари, ако бяха различни. Те са двама ненормални, защото говорим за много пари в сферата на имиджовите права“.

Президентът на „Реал“ напада и друг португалец в тима - Фабио Коентрао: „Това е едно от последствията да си в „Реал“ Мадрид. Поредният, който няма мозък в главата. В момента той не струва, а Моуриньо е идиот… Не е като да не иска да играе… Малко е глупав, защото шофира, без да има книжка. Пречупи се от напрежението, болен е, но не му пука“, предава bTV.

Атака заради Суперлигата

Още след появяването на първия скандален запис Перес заяви, че думите му са извадени от контекста на разговора. И заподозря, че това е атака срещу него заради проекта за създаване на Суперлига. Той допълни, че е дал темата в ръцете на адвокатите си.

През април тази година Перес получи нов мандат начело на „Реал“ до 2025 г. Той е вторият най-дълго управлявал президент на клуба с 18 години на поста (начело е Сантяго Бернабеу с близо 35-годишно управление). Строителният предприемач застана начело на клуба през 2000 г. и управлява до 2006 г., след което се завърна през 2009 г., припомня „Дневник“

Перес беше в основата на създаването на звездния отбор на „Реал“, познат като „галактико“. Години по-късно Перес привлече вниманието с ролята си в проекта за Европейска суперлига, при който 12 от най-богатите клубове на континента обявиха, че се отделят в свой турнир. УЕФА отговори много остро, заради което повечето от заявилите участие се оттеглиха, а на позицията си останаха единствено „Реал“, „Барселона“ и „Ювентус“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама