Николай Василев: Никога не съм се чувствал по-готов за премиер

18:04, 14 юли 21 / Новият парламент 25 3012 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Приел съм да бъда кандидат за премиер. Никога не съм се чувствал по-готов за това. Това заяви Николай Василев, който бе номиниран от „Има такъв народ“ за премиер в проектокабинета на партията.
 
„Надявам се да спечелим подкрепа в парламента“, коментира той пред „24 часа“.
 
Името на Василев и на останалите членове на бъдещия кабинет бяха обявени от Слави Трифонов в деня след вота, още преди ЦИК да потвърди победата на „Има такъв народ“.
 

Очаква се новото Народно събрание да се събере следващата седмица, а след конституирането му президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за съставяне на кабинет на най-голямата парламентарна сила „Има такъв народ“. 

Част от партиите в парламента обаче вече заявиха, че няма да подкрепят проектокабинета на Трифонов - ГЕРБ, БСП и „Демократична България“. ДПС постави условия за подкрепа, а „Изправи се! Мутри вън!“ ще вземе решение след дебатите в пленарна зала.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Тонев 18:30, 14 юли 21

Нека да обясни, защо един Орбан не бърза за еврото?! Поне журналист да го попита, и смята ли че и народът има неговите доходи, ще махне ли плоския данък, ще повиши ли пенсиите?!

2 Малинова 18:33, 14 юли 21

Какви са тия 30 годишни в кабинета, без опит и реален поглед, само с езици не става!!! И за какво Евро бълнува на фона на тая немотия?!

3 Анонимен 09:15, 15 юли 21

Нахалник кажи какво ще направиш за хората доходи пенсии детски маичинство и др. че тогава да чакаш подкрепа

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама