Отново опасно горещо време в цялата страна

07:00, 16 юли 21 25 1970 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето ще е предимно слънчево и горещо. Около и след обяд над западните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд с гръмотевици, има условия и за градушки. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 31° и 36°, по-ниски на места по високите полета на Западна България и по Черноморието.

Жълт код за опасно горещо време е обявен за територията на цялата страна. В областите Благоевград, Кюстендил и Перник има предупреждение за временно интензивни валежи и гръмотевици. 

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 29°-31°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен юг-югоизточен, вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 19°.

През почивните дни в по-голямата част от страната времето ще е слънчево и горещо с максимални температури между 32° и 37°. След обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В събота в крайните западни райони ще има изолирани краткотрайни валежи, а в неделя на повече места ще превали и прегърми. Ще има условия за градушки. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от изток, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама