„Демократична България“ обяви приоритети, по които ще преценява подкрепа за кабинет

17:05, 16 юли 21 / Новият парламент 25 2328 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Малко, след като ръководството на „Има такъв народ“ обяви, че и вторият предложен състав на кабинет ще бъде излъчен самостоятелно и без консултации с останалите нови партии в парламента, съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов обяви приоритетите, по които обединението ще преценява дали да подкрепи евентуален кабинет.

Като ключови приоритети Иванов посочва: съдебна реформа и отстраняване на Иван Гешев и съегашния състав на ВСС; трайно блокиране на пътя на ДПС към властта, администрацията и ключови сектори; парламентарни разследвания на казусите „Росенец“ , „Лукойл“ , ТЕЦ „Варна“, ББР и „Булгартабак“ и лустрация.

След свикване на Народното събрание, формацията ще започне консултации във формат парламентарни групи за установяви „дали има политически сили, които са готови да работят за тези приоритети и спрямо това ще оценяваме готовността си да подкрепим едно или друго предложение за управление и формата на такава подкрепа от наша страна”.
 
„Вярваме в професионалния и добре структуриран политически диалог”, посочва Христо Иванов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Петър 19:18, 16 юли 21

Приоритетите на ДБ и техните кукловоди винаги са били едни и същи – порции и постове!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама