Цветанов: Съставяне на правителство ще е изненада

18:09, 17 юли 21 / Новият парламент 25 2345 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Да се състави правителство ще бъде изненада. Това каза пред NOVA NEWS Цветан Цветанов, председател на „Републиканци за България“.

Според него страната се нуждае от стабилност, затова е важно да има правителство и парламент с по-дълъг живот, но не вярва това да се случи. Цветанов очерта ситуацията като сложна, в която политически лидер няма да бъде председател, както ще липсва мнозинство, което да го подкрепя. Но вижда възможност за нормално функциониращ парламент, с реален парламентарен контрол.

Цветанов: Вотът не решава еднозначно битката между ГЕРБ и протестърите

Той е убеден, че правителство може да се осъществи само с първия даден мандат, като вторият и третият са почти невъзможни. Цветанов предвижда нови избори.

За него ниската активност на гласуване е признак за разочарованието на хората и причината не е в летния сезон или друга причина. Той смята, че трябва да се престане с личностните нападки, а когато се претърпи загуба, да се опонира и атакува политическия противник по политики.

Бившият вътрешен министър оцени работата на Бойко Рашков като агресивна и смела и изрази надежда да е законосъобразна.

Цветан Цветанов потвърди, че „Републиканци за България“ продължава своята дейност.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама