ГЕРБ: Опонентът ни ще бъде хаосът, а не управляващите партии

09:58, 21 юли 21 / Политика 25 2511 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Предсрочните парламентарни избори не излъчиха категоричен победител, въпреки това честито на първите. Изборите се проведоха при явен натиск на служебното правителство срещу симпатизанти на ГЕРБ. Действията на служебния кабинет издълбаха още разделителни линии в българското общество. Изборите задълбочиха криза - днес сме свидетели на фрагментация и невъзможност да се сформира силно управление, свидетели сме на блокаж на работата на цели системи. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Нашият основен опонент ще бъде хаосът, а не управляващите партии, които и да са те”, заяви тя, като подчерта, че трябва да се възстанови политическият диалог, да се прекрати войната между институциите.

Това са важните условия за справяне с проблемите пред нашето общество. Не видяхме в управленските приоритети на ИТН да бъде адресирано нито едно от тези предизвикателства. В бързината да предложат кабинет, те забравиха за предизвикателствата, които са важни за държавата и цялото общество. Задачата, което ни поставя обществото, няма да бъде решена и от това 46- Народно събрание. Отговорността ще се носи от управления по интереси, няма да има политическа отговорност”, коментира Атанасова, като изтъкна, че ГЕРБ няма да подкрепи такъв вид правителство, защото партията, винаги носи отговорност за решенията, които взима.

Изборите показали, че твърдото ядро на ГЕРБ било по-твърдо от очакванията

ГЕРБ ще бъде опозиция на следващото управление, защото не можем да подкрепим една неолиберална програма, чиито акценти са поставени върху приватизацията на ББР и намаляване на бюджетните разходи. Това са политики от миналия век. В условията на световна криза, няма как да подкрепим програма, която ще унищожи малкия и среден бизнес”, каза още Десислава Атанасова.

По думите й служебното правителство е изгубило ценно време, като най-тежките удари са върху здравната система, а ваксинацията е провалена. „Актовете на отмъщение на служебния кабинет са отмъщение не към ГЕРБ, а към цялото общество”, посочи тя по повод смяната на кадри.

Всичко това има само един смисъл – задоволяването на омразата срещу политическия опонент. ГЕРБ сме готови да водим политически диалог, да възстановим изгорените мостове, но не защото очакваме да бъдем поканени в управлението, а защото най-важното условия за съществуването на системата е воденото на диалог. Надяваме се, че въпреки омразата 46- о Народно събрание ще надскочи нивото на личните обиди и реваншизма, защото пред България има прекалено големи рискове. Има трудности, които изискват смелост за воденето на диалог”, каза още Атанасова, цитирана от БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама