Най-малко 33 души са загинали при наводненията в Китай

11:00, 22 юли 21 / Свят 25 3091 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Централната част на Китай е обхваната от проливни дъждове, вече четвърти ден. Те предизвикаха сериозни наводнения в провинция Хънан, в следствие на които най-малко 33 души са загинали. Над 256 000 души са евакуирани в безопасни зони, а над 3 милиона души остават в зоната на бедствието, съобщиха местните власти, цитирани от TACC и Агенция „Фокус“.

Проливни дъждове предизвикаха наводнения в Италия и Чехия

В провинция Хънан, където живеят близо 94 милиона души, е обявена най-висока степен на предупреждение за опасно време. Затворени са пътища, спрени са влакове и са отменени полети, пише БНТ. 

Водното бедствие в Европа: 108 жертви и стотици изчезнали

Според местните власти такива наводнения се случват веднъж на сто години. Те посочват, че над 215 хиляди хектара земеделска земя са унищожени, материалните щети надхвърлят 12,2 млрд. юана (около 188,9 млн. долара).

Системата срещу бедствията в Германия не е проработила

По-рано бе съобщено за 25 загинали в град Джънджоу, административният център на провинцията, и за четири жертви на бедствието в град Гонджи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама