„Има такъв народ“: Ако останалите подходят тяснопартийно, отиваме на избори

09:14, 23 юли 21 / Политика 25 2353 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Разбираме, че отговорността е наша като победители. Слави Трифонов заяви още на следващия ден, че тази отговорност я осъзнаваме и ще я поемем. Ние сме наясно, че трябва да се опитаме да съставим кабинет, заяви Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ на консултациите при президента Румен Радев.

От друга страна се надяваме останалите политически партии, изключвам ГЕРБ, също да надскочат някои свои партийни цели. Има основи неща, по които не виждам противоречия с останалите партии. Ако всеки субект надскочи разни свои точки и пристрастия в програмата си, би трябвало да успеем да съставим достатъчно стабилно парламентарно мнозинство. Ние ще предложим кабинет”, коментира Йорданов, като допълни, че ако останалите партии подходят тяснопартийно, вариантът е предсрочни избори.

Нека се изчерпат всички опции

Страната ни е изправена преда редица предизвикателства, българският парламент и правителството, което предстои да се състави, имат да решават важни задачи, да продължи процеса по укрепване на държавността, по гарантиране на стабилна предсказуема правна рамка за бизнеса, инвеститори за важни социални въпроси, за решаване на неотложните проблеми, свързани с дълбока съдебна реформа, за актуализация на бюджета. Всички чакат“, заяви държавният глава.

„Има такъв народ“ разговарят с всички без ГЕРБ

Поздравявам ви, че вече подхождате по различен начин за съставяне на правителство”, обърна се той към „Има такъв народ“, визирайки разговорите, които партията ще води с политическите сили. 

Нека тезата отиваме на предсрочни избори да я оставим на заден план. Нека да се изчерпят всички опции”, призова Радев, цитиран от БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама