„Демократична България“: Искаме волево правителство без ДПС

10:57, 23 юли 21 / Политика 25 2745 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Вчера излезе Докладът на държавния департамент на САЩ за инвестиционния климат в България през 2021 г. За съжаление, той ни казва неща, които ние си знаем и по които не можем да предприемем действия, Но това е доклад, който се чете от цялата световна инвестиционна общност. Той задава тона на това, което България може да получи като инвестиции, като прилив на капитал и на ноу-хау, за да може да се развива. В този доклад на 24 места се споменава думата корупция. Това е вероятно най-твърдата асоциация в главите на цялата световна инвестиционна общност, която има с България благодарение на ГЕРБ и ДПС, с решителната роля на ДПС, заяви от парламентарната трибуна Христо Иванов.

Ние трябва наистина да оставим настрана политическите спорове и да намерим начин да излезем от това състояние на нещата. Това може да стане само при излъчването на едно смело и волево правителство”, подчерта той, като изтъкна, че „Демократична България“ ще даде принос в това усилие.

Христо Иванов: Диалогът е абсолютно задължителен

Но искаме да видим едно предложение за волево правителство, като програма и състав, което наистина може да прекъсне това корупционно заболяване, което наистина може да остави ГЕРБ и ДПС настрани от властта. Защото без това ние ще заразим и следващия цикъл на упражняване на власт със същия бацил на тежката корупция”, коментира Христо Иванов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама