За ДПС най-важна е програмата, а не съставянето на правителство

15:29, 23 юли 21 / Политика 25 2697 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Може би е от историческа важност съставянето на правителство, но по-важно е и каква програма ще изпълнява то. Това подчерта по време на консултациите с президента председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Изборните резултати вече за втори път – и през април, и през юли, показват, че суверенът иска на база диалог да се случват нещата. Ние уважаваме волята на суверена и се съобразяваме с това. В това Народно събрание може би най-важното е, че има основа за диалог, защото ако продължава политиката на противопоставяне, разделение и омраза, провалът е гарантиран“, заяви още той. По думите му „възстановяването на нормалността минава през диалога“.

„Демократична България“: Искаме волево правителство без ДПС

Карадайъ не пропусна да припомни, че ДПС още през 2017 г. е призовавало за определяне на националните приоритети: „За съжаление, това до днес не се случи, но днес има добра основа за диалог“.

Ние от ДПС неведнъж сме заявявали, че сме гарант за сигурността, стабилността и демокрацията в нашата страна. Ние сме за диалог, за национални приоритети и за програма за ускорено развитие на страната. За нас винаги съставянето на кабинет е изглеждало по този начин – ясни приоритети, ясна програма и на следващ етап остава персоналният състав“, подчерта лидерът на ДПС, цитиран от bTV.

Президентът Радев на свой ред отбеляза, че в сегашния момент „форматът е не търсене на коалиции, а обединение около ясни цели, приоритети и механизми, с които да бъде реализирано едно управление – а не около персоналния състав на Министерския съвет“. По думите му ДПС се е доказала през годините като „партия с традиции в парламентаризма“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама