ГЕРБ от Харманли: Рашков да каже има ли бежански натиск

16:53, 26 юли 21 / Политика 25 3414 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Поредно живо включване на ГЕРБ във Facebook, но този път без участието на лидера Бойко Борисов. Депутати от партията отидоха до бежанския център в Харманли. Стана ясно, че в ГЕРБ са получени множество сигнали за засилен бежанския поток в района. Посещението идва заради сигналите и снимки от „притеснени граждани за потока от бежанци“.

От ГЕРБ са поискали изслушване на вътрешния министър Бойко Рашков, за да получат отговор има ли увеличаване на мигрантския натиск в момента; изложени ли са на опасност семействата и възрастните хора в Харманли и региона заради безконтролното свободно предвижване на бежанци. Според партията бежанци се качвали нощем по влаковете.

Рашковизмът в МВР води до хаос и липса на контрол върху бежанския поток. Бойко Рашков се занимава с всичко друго, но не и с реалните си задължения - да подсигурява безопасността на българите“, категорични са от ГЕРБ.

Последните няколко години имаше нулев мигрантски натиск в България. Борисов с личните му контакти с останалите премиери успя да издейства допълнителна помощ от ЕК за укрепване на българската граница и по този начин Балканският път” на мигранти остана в историята. ГЕРБ направи стройна организация за охрана на границите, имаше постигната ефективност. Ако действително има натиск на мигрантски поток, това означава, че охраната на българската граница е отслабена”, заявиха от партията.

Посещението на ГЕРБ в Харманли и обвиненията към Рашков идват ден след като лидерът им Бойко Борисов си изпусна нервите и използва редица обидни епитети по адрес на вътрешния министър. Пияница, нещастник, червен сатрап - бяха само част от тях. Видеото с Борисов обиколи социалните мрежи. На него се видя как кметът на село Бата му се оплаква, че е бил задържан неправомерно, а лидерът на ГЕРБ го защитава и напада Рашков. 

Борисов атакува Рашков: Пияница, нещастник, червен сатрап

Реакцията на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков не закъсня. „Щурмът на простащината започна. Много авторитетно и престижно за бивш премиер“, отговори лаконично той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 11:46, 27 юли 21

Абе на тия идЕоти го ГЕРБ няма ли кой да им каже, че цялото ръководство на ДАБ и дирекция Миграция са тАпи гербаджийчета от тяхната си партия?!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама