Как да научим децата да обичат спорта

12:10, 27 юли 21 / Спорт 25 2808 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Да откъснем децата от любимите им електронни устройства, за да са повече време сред природата и да са физически активни, е сериозно изпитание за голяма част от съвременните родители. Лятото е най-подходящият сезон, за да приучите малките и по-големи палавници на нов режим. Ваканцията е период за отдих и забавления, но също така за предизвикателства и знания.

Един от най-добрите възможни варианти, който може да осигурите на вашето дете, е летният спортен лагер. Това е място, което ще изпълни дните на малкото съкровище с незабравими спомени, нови познанства, неподозирани емоции, много игри със свои връстници и балансирано редуване на полезни занимания със спорт на открито.

Идеалното предложение за летния сезон е няколкодневен чуждоезиков лагер сред природата. Детето хем ще е на чист въздух далеч от градската среда, където да може да опита различни спортни предизвикателства, хем ще усъвършенства познанията си по английски език с помощта на квалифицирани преподаватели и педагози. 

В България първенец сред детските школи е ЛъкиКидс в Банско, който предлага отлични условия за почивка в съчетание с обучение. Лагерниците отсядат в петзвездния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. Всички деца са гости на комплекса, който разполага с обучителни стаи, компютърни зали, изискани ресторанти, модерен СПА център, възможности за спорт и пълноценен отдих.

Сред изключителните природни дадености на Пирин, ЛъкиКидс предлага множество възможности за физическа активност в планината. В лагера на разположение на децата са вътрешен и външен басейни, които се пречистват по иновативен начин без химически препарати.

В ежедневната програма освен занимания по английски език, арт и по интереси, има заложени много други възможности като колоездене, конна езда, планински излети, пикници, футбол, баскетбол, волейбол и др. Децата са под надзора на своите квалифицирани учители и специално обучени аниматори.

Освен всичко друго, в лагера децата се научават на самостоятелност, режим, отговорности към себе си и групата. Там те могат да лудуват на воля, но и да се съобразяват с лагерния график плана и задълженията, които всеки има.

Дневният план е съобразен с детските потребности и нужди за разнообразие, паралелно с това се  цели малчуганите да покажат най-доброто от себе си без необходимостта от училищното оценяване и стрес. Даже в подобна среда по-притеснителните момчета и момичета успяват да се освободят от страховете си и да се включват по-активно в разнообразните дейности на лагера.

Снимки: ЛъкиКидс

Голяма част от спортните занимания целят да откъснат учениците от ритъма през учебната година и да им се даде възможност да се приучат на балансиран дневен режим, в който да остава време за пълноценна почивка, разговори с приятели и физически занимания, за да е израстващото тяло здраво и балансирано.

След пребиваване в детски лагер много от малчугани се връщат по-активно настроени към различните видове спорт. Често те пожелават да ги практикуват и по време на учебната година, защото сред природата и в компанията на своите приятели са осъзнали необходимостта от баланс в заниманията и интересите. 

Наред с езиковото обучение и физическата активност, лагерът развива социалните умения у подрастващите. Контактът със свои връстници е задължителен и незаменим в изграждането на детето и юношата. За съвременните млади хора, които са вглъбени в компютрите и телефоните, реалната комуникация и адаптивност при общуването са крайно необходими. Лагерът е може би най-доброто място те да бъдат развити.

Тази година международният езиков лагер ЛъкиКидс в Банско ще приема групи до 5 септември. За да се запишат децата не е необходимо да имат познания по английски език на определено ниво. Участниците могат да са на възраст от 5 до 14 години, а продължителността на един курс е една или две седмици.  Всички участници могат да се възползват от безплатния транспорт, който е осигурен от София до Банско и обратно. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама