Втори ден експертни разговори: Съгласие за необлагаем минимум от 2022 г.

16:27, 27 юли 21 / Политика 25 2582 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Съгласие за въвеждане на необлагаем минимум от 2022 г. и „изоставяне“ на идеята за цялостна приватизация на Българската банка за развитие (ББР). Това са обсъждали днес в партийната централа на „Да, България“ експерти от „Демократична България“ и „Има такъв народ“.

Днес е вторият ден от експертните разговори за правителство. Първата среща бе в сектор „Финанси“ в централата на „Да, България“, а в нея участваха депутатите Владислав Панев, Георги Ганев и Мартин Димитров от „Демократична България“ и депутатите Любомир Каримански, Пламен Данаилов, Живка Железова, Кирил Симеонов, Светослав Георгиев и икономистът от Лидия Тенева от „Има такъв народ“.

„Като цяло нямаме особени различния, що се отнася до финанси и икономика. Съгласихме се, че въвеждането на необлагаем минимум от 2022 г. е добре да се случи, говорихме за стимулиране на малките и средните предприятия, за реформи в еврофондовете, в банката за развитие, за евентуално листване на миноритарни дялове от банката за развитие на фондовата борса. Доколкото разбрахме, идеята за цялостна приватизация на ББР е изоставена“, обяви пред Дневник“ след срещата Владислав Панев.

Въвеждането на необлагаем минимум е част от приоритетите и на Изправи се.БГ! Ние идваме!“ и на БСП за България“. Социалистите са против приватизацията на ББР.

Има изключително много съвпадения в програмите ни. Гледаме в една посока“, коментира след първата среща депутатът от „Има такъв народ“ Пламен Димитров.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама