Успешен ден за българските олимпийци

14:30, 29 юли 21 / Спорт 25 3917 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Успешен ден за българските състезатели на Токио 2020.

Йосиф Миладинов се класира за полуфиналите на 100 метра бътерфлай. Другият ни представител в дисциплината Антъни Иванов отпадна в сериите. Миладинов спечели първото място в шеста серия с  време 51:28 секунди. Това му позволи да влезе в полуфиналите с шесто време.

Антъни Иванов завърши трети в четвърта серия с 52:25 секунди, което му отреди 29-ото място в крайното класиране. Най-добро време даде американецът Кейлъб Дресел, който постави нов олимпийски рекорд с 50,39 секунди, пише БНР.

България с първи медал от Токио 2020

На крачка от медал в бокса

Стойка Кръстева вече е само на една победа от медал в кат. 51 кг на женския бокс в Токио 2020. 35-годишната европейска шампионка и двукратна световна вицешампионка победи убедително с 5:0 съдийски гласа американската си съперничка Вирджиния Фукс във II кръг. И в трите рунда съдиите от Куба, Германия, Австралия, Мароко и Алжир дадоха предимство в ударите на българката срещу панамериканската шампионка за 2017-а и вицешампионка за 2019-а.

С този втори успех в Токио (след трудното 3:2 над виетнамката Нгуен) Стойка вече е на 1/4-финалите. Победа там ще означава минимум бронзов медал за състезателката от Добрич, която при дебюта на женския бокс на игрите в Лондон`12 бе отстранена именно на 1/4-финала от бъдещата олимпийска шапионка Никола Адамс (Вбр), пише „Сега“.

Добра стрелба

Снимка: Български олимпийски комитет

Антоанета Костадинова, която донесе първия и единствен до момента медал за България от олимпийските игри в Токио, също даде заявка за ново силно представяне. След успеха си в стрелбата на 10 м, сега тя е трета след първия ден в квалификациите на стрелбата с малокалибрен пистолет от 25 метра. Тя взе 293 точки в първите три серии (съответно 98, 97 и 98 точки). Пред нея са сръбската състезателка Зорана Арунович с 296 и олимпийската шампионка от Рио 2016 Анна Коракаки от Гърция с 294.

Носителката на пет олимпийски медала Мария Гроздева е 22-а с 288 точки. Квалификациите продължават в петък, а за финала се класират първите осем, пише „Дневник“.

Селин Али обаче остана извън финала в дисциплината трап на олимпийския турнир по ловна стрелба в Токио. Дебютантката на Игрите завърши на 20-а позиция след края на квалификациите. 19-годишната Селин Али започна много добре днешната квалификация, като отстреля 24 от 25 възможни панички, но в заключителната част записа само 22 точки. По този начин тя събра общо 115 точки, колкото имат още две спортистки.

 

Епитропов завърши с най-добро класиране за наш плувец след Пекин `08

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама