„Политкаст“ еп. 3: Енциклопедията за успешни лидери

10:00, 03 авг 21 / Политкаст 25 3447 Шрифт:
Симеон  Иванов Автор: Симеон Иванов

Време е в рубриката „Под лупа“ да се обърнем и към приложимата философия и психология. „48-те закона на властта“ на Робърт Грийн е една безспорна класика в жанра, както и изключително обогатяваща и полезна книга. Освен това, е подходяща и за плажа.

Поднесени във формата на увлекателни притчи, книгата събира поучителни истории за лидерството, властта и междучовешките отношения. Автор е Робърт Грийн – писател и оратор от еврейски произход с няколко популярни бестселъра, а литературните критици определят философията му като тази на реалиста Николо Макиавели.

Някои наричат книгата историческа енциклопедия, тъй като обединява хилядолетна мъдрост и послания от велики мислители и лидери като Шекспир, Фридрих Ницше, Хенри Кисинджър, Сун Дзъ, Николо Макиавели и още много други. Други я намират за безскрупулна и аморална, но по-точното определение е, че е здраво стъпила на земята. Съветите изложени в книгата служат като тактики на поведение за всеки, който иска да бъде успешен лидер, независимо от сферата си на развитие.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама