Топ 5 новини от седмицата

11:00, 08 авг 21 25 3402 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Екипът на Topnovini.bg подбра петте най-четени новини от седмицата:

1. Почти пълно фиаско за българите в Токио

Въпреки че седмицата завърши с шест медала за българките в Токио, не така успешно започна. В понеделник нашите състезатели претърпяха почти пълно фиаско. В лекоатлетическия турнир двете ни представителки в спринта на 200 м при жените - Инна Ефтимова и Ивет Лалова-Колио останаха на 5-о място в своите серии и отпаднаха от борбата за 1/2-финалите. Неуспешно начало за българската борба на игрите в Токио записаха и тримата ни борци. А плувците ни Антъни Иванов, Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров не се класираха и се прибраха в България.

2. Заводът ще почака, работа ме чака: Караянчева се завръща в парламента като сътрудник 

Само две седмици, след като бившият председател на парламента Цвета Караянчева обяви, че ще се върне на работа като машинен инженер, се оказва че заводът ще почака, а нея работа я чака…пак в парламента. Тя не е единственият член на ГЕРБ, който не успява да спечели място в Народното събрание, но се урежда като сътрудник.

3. „Има такъв народ“ обяви имената на новите министри 

След поредица от срещи с представители на БСП, „Демократична България“ и „Изправи се.БГ! Ние идваме“, „Има такъв народ“ най-накрая обяви дълго пазените в тайна имена на новите министри. Прави впечатление, че от 17 министерства, в 12 постовете ще бъдат заети от мъже, а само в 5 от жени. 

4. Спринтьорка от Беларус отказа да напусне Токио и поиска убежище 

Спринтьорката от Беларус Кристина Тимановска отказа да напусне Токио и поиска убежище в Европа. От ръководството на беларуския отбор влезли в стаята ѝ и наредили да се върне обратно в Минск. На летището обаче спринтьорката потърсила закрила от японската полиция. Тя твърди, че върху нея е оказван натиск. А неин пост в Instagram, в който се е оплакала от своите треньори, може да е разгневил Националния олимпийски комитет на Беларус. 

5. „Има такъв народ”: Втори дубъл 

Във вторник бе представен вторият проектокабинет на ИТН начело с Пламен Николов, този път разликата е, че представянето се случи пред част от другите партиите. На практика парламентарните консултации наистина се оказаха димки в мача, игран от партията на Слави Трифонов. Какво ново, обаче?

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама