Как да предпазим кожата си през лятото?

15:00, 08 авг 21 25 3306 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

С покачването на температурите зачестяват и обривите от слънцето. Особено опасни могат да бъдат и насекомите. Как да предпазим кожата си през лятото, коментира алергологът Тихомир Мустаков в ефира на Нова телевизия.

Трябва да умеем да различаваме слънчевото изгаряне от алергията. Когато става дума за изгаряне, реакцията е там, където кожата е била в контакт със слънцето. При алергичните обриви участъкът е по-голям и водещ е сърбежът“, обясни Мустаков.

Сърбежът от научна гледна точка

По думите му хората реагират към различни части на спектъра на слънчевата светлина. Той допълни, че алергия може да получим дори от слънцезащитните кремове и затова алергичните хора е добре да избират хипоалергенни препарати.

При алергия най-често хората може да си вземат антихистаминови таблетки, за да намалят оплакванията. В по-тежките случаи се ползват кортизонови кремове“, поясни специалистът.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама