Температурите падат още

07:00, 12 авг 21 25 3351 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Времето ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в Централна България и в планинските райони от Южна ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен, в западната част на страната от запад-северозапад, а в източните райони постепенно ще се ориентира от североизток. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са предимно между 32° и 37°.

Жълт код за високи температури е в сила за 16 области на страната: Пазарджик, Кюстендил, Благоевград, Хасково, Пловдив, Кърджали, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Плевен, Враца, Видин и Монтана.

Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места по южното крайбрежие ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са между  29°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3  бала.

Над планините ще бъде слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра - около 19°, според прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама