Китай ще забранява караоке песни

15:20, 14 авг 21 / Свят 25 3664 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Китай ще забрани караоке песни, за които сметне, че „застрашават националната сигурност“ в опит на държавните контролни органи за по-добро наблюдение на популярните зали за караоке.

Министерството на културата и туризма обяви, че прави черен списък от забранени песни с „незаконно съдържание“, което застрашава националната сигурност и единство, подстрекава етническа омраза или популяризира култове, хазарт и престъпления.

Китай редовно отстранява песни, смятани за „политически некоректни“ от местните музикални стрийминг услуги.

Министерството не обясни в съобщението си как песни могат да застрашат националната сигурност, нито разкри съдържанието на черния списък, предаде АФП, цитирана от БНР.  Новите правила, които влизат в сила от 1 октомври, изискват от доставчиците на караоке съдържание да извършат одит на каталозите си.

Освен това министерството може да създаде група от експерти на централно ниво за преглед на песните. „Тъй като има почти 50 000 караоке и други обекти за забавления в цялата страна, контролът и прилагането на закона е трудно“, е казал пред официалната китайска агенция Синхуа служител на министерството, пожелал анонимност.

Обичайната библиотека на система в караоке зала може да има 100 000 песни и може да се окаже трудно за операторите им да идентифицират незаконните песни“, добавил той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама