Тошко Йорданов готов да отиде на детектор на лъжата

15:51, 11 авг 21 / Политика 25 3756 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

В този парламент вече ми се повръща от лицемерие. На преговорите, които водихме, в нашата стая Христо Иванов заяви, пред 5 човека, че той трябва да одобри който и да е кандидат за министър-председател, членовете на МС и всяко едно бъдещо назначение по контролни органи, иначе губим подкрепата им. Ако това не е кадруване, аз съм висок баскетболист, три метра, коментира от парламентарната трибуна зам.-председателят на Има такъв народ” Тошко Йорданов.

Мая Манолова заяви пред мен и Виктория Василева: Дайте му нещо на Христо Иванов и после не го изпълнете”. Бих отишъл на детектор на лъжата, за да докажа какво казаха тези двама лицемери в този парламент", добави той.

Отговорът на Христо Иванов: „Стоя зад думите си, че ако искате да гласуваме за ваше правителство, е редно преди това да съгласуваме хората, които предлагате. Това не означава, че ние трябва да имаме право на вето върху него и аз изрично ви го казах в този разговор. От това, което казахте, следва и че не сме ви искали дялове, не сме искали порции, така че недейте да лъжете. Искали сме да знаем за кого гласувате, защото няма да гласуваме за котки в чувал и хора без биографии“.

И настана тишина в парламента…

Мая Манолова също се изказа. „Настоявах преговорите да се водят публично, пред медиите. Не по кюшетата и в кабинетите в парламента, какъвто е подходът на господата от Има такъв народ”. Ако беше публично, щеше да е ясно кой какво е казал и за какво е настоявал”, посочи тя. „Мога и аз да разказвам за разговори. Ако исках да сляза на нивото на ИТН, щях да кажа от трибуната по какъв начин Слави Трифонов ме убеждаваше да не се кандидатирам за кмет на София и срещу какво. Можех да го направя, но не го правя", заяви Манолова, цитирана от bTV. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама