БФС прие подписката за извънреден конгрес на Бербатов

10:30, 12 авг 21 / Спорт 25 3589 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Подписката на бившия национал Димитър Бербатов за свикване на извънреден конгрес за избор на нов президент на Българския футболен съюз е входирана в деловодството на централата. Това обявиха от БФС на своя официален сайт.

„В деловодството на Българския футболен съюз бе входиран набор от документи, представен като подписка с искане за свикване на конгрес на БФС съгласно чл. 37, ал. 1, т. 2 от Устава на БФС. След извършване на проверка относно редовността на внесените документи в установения двуседмичен срок, Изпълнителният комитет на БФС ще се произнесе по направеното искане“, написаха от БФС.

Централата трябва да обяви дали ще свика нови избори до 2 седмици.

Апелативният съд окончателно върна Боби Михайлов начело на БФС

Припомняме, че бившият футболист на „Манчестър Юнайтед“ Димитър Бербатов беше основен претендент за президентския пост на футболния съюз, след като Борислав Михайлов се оттегли. Малко след това обаче той заяви, че ще изкара докрай мандата си.

Това означава, че конгрес за избор на нов президент може да се състои най-рано през февруари 2022 г. Или ако 1/3 от клубовете поискат такъв.

Борислав Михайлов отново e президент на БФС

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:44, 12 авг 21

Бербатов не е играл за националния отбор и не заслужава нищо

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама