ББР продава луксозния автомобил на бившия директор

12:30, 12 авг 21 / Политика 25 3860 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Българската банка за развитие (ББР) пусна за публичен продан луксозният автомобил (BMW Individual Volllederausstattung „Merino“) на бившия директор на банката Стоян Мавродиев. Обявената начална цена е 95 000 лв., а заинтересованите могат да видят возилото изложено пред офиса на банката до Народния театър.

ББР раздала близо 3 млрд. лв. на 20 души

От Министерството на икономиката са уточнили пред Mediapool, че автомобилът е бил предоставен от бившия изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев на негов съветник да я ползва. Върната е преди около десетина дни, след смяната на ръководството на банковата институция.

Новината бе съобщена първо от съпредседателят на „Зелено движение“ от „Демократична България“ Владислав Панев. В свой пост във Facebook той публикува и снимки на самия автомобибл. 

Комисията по ревизия се заема първо с „Автомагистрали“, АПИ и ББР

„Банката за развитие пусна търг за BMW-то на Мавродиев с начална цена 95 хиляди лева, само на 39 хиляди километра. Луксозната кола е с всички екстри, такава нова струва около четвърт милионСмятайте за какви неща са харчени парите на данъкоплатците“, написа той.

Според него това е „чудесна инициатива на новия управителен съвет на държавната банка да се отърве от скъпите и неносещи доходност активи. Това е начина, открити и прозрачни търгове. А не тайно, без никой да разбере. Както се е случвало нерядко. Поздравления за целия състав, включително за изпълнителният директор Цанко Арабаджиев“, отбеляза още Панев. 

Общинският съветник от „Спаси София“ Борислав Бонев също изрази в социалните мрежи своята подкрепа за решението на новото ръководство на ББР. Той подчерта, че според него държавните служители, независимо колко висока длъжност заемат, нямат „никаква необходимост от луксозни лимузини“.

От третия опит: Вписаха новия надзор на ББР

Като стана кмет на София, мерцедесът на сегашния кмет Йорданка Фандъкова и джипките на всички заместник- кметове ги чака същата съдба. Единствената разлика ще бъде, че ще бъдат изложени за продан на Московска 33“, закани се той. 

Припомняме, че столичният кмет Йорданка Фандъкова ползва автомобил на Националната служба за охрана.

А служебният министър на икономиката Кирил Петков даде идея във своя Facebook с парите от продажбата да бъде финансиран още един малък бизнес. В коментар под неговия пост районният кмет на столичния „Средец“ Трайчо Трайков го пита: „Нали не са решили да я подменят с нова подобна“, а Петков му отговаря, че нямат такива намерения. „Този етап на ББР остава в миналото“, изтъква той. 

Припомняме, че в края на миналия месец Кирил Петков представи пред Народното събрание данни, според които старите директори са си повишавали заплатите със значителни суми. Един от управителите е разполагал с 468 000 лв. годишна заплата, плюс бонуси, с които месечното му възнаграждение се е качвало до 60 000 лв. В някои месеци доходът му падал до 33 000 лв.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама