Европейското по волейбол с участието на България пряко по MAX Sport

15:15, 12 авг 21 / Спорт 25 4158 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Волейболните страсти ще превземат ефира на MAX Sport в края на лятото. Спортните канали на А1 ще направят зрителите свидетели на европейските първенства по волейбол CEV EuroVolley 2021 за мъже и жени през август и септември.

Голямо е очакването към представянето на мъжкия ни национален отбор на шампионата на Стария континент, който започва от 1 септември. В последните мачове на тима в Лигата на нациите селекционерът Силвано Пранди предпочете да обиграва по-млади играчи, но сега отборът тръгва с пълния си потенциал за Европейското.

Шампионатът ще се проведе от 1 до 19 септември в общо 4 държави – Полша, Чехия, Естония и Финландия. В надпреварата ще участват 24 отбора, разпределени в 4 групи по 6. Националите ни са в група с Чехия, Италия, Словения, Беларус и Черна гора, като всички мачове от тази група ще се играят в Чехия.

Първият мач на мъжкия отбор е на 3 септември срещу Черна гора, а след това са срещите с Чехия (05.09), Италия (06.09), Словения (07.09) и Беларус (09.09). Всички двубои на националите ни от груповата фаза ще бъдат излъчени пряко само по MAX Sport.

По MAX Sport 3 стартира ново спортно шоу за любителите на високите скорости

Напред в надпреварата ще продължат първите 4 отбора от всяка група. Следва фаза на елиминациите, стартираща с 1/8-финалите, които заедно с 1/4-финалите ще се проведат в Чехия (в Острава) и Полша (в Гданск). На полуфиналите и финала домакин ще е само Полша, като мачовете от финалната четворка ще се играят в Катовице. И във фазата на елиминациите MAX Sport ще излъчи всички мачове на мъжкия български национален отбор, както разбира се и още много интересни двубои, включително и полуфиналите и финала на надпреварата.  

Снимка: А1

Преди участието на мъжкия ни национален отбор, в борба за европейския връх, ще се впусне и женският ни национален отбор. Системата на надпреварата е идентична с тази на мъжкия турнир. Състезанието ще се проведе от 18 август до 4 септември, като България е една от четирите държави-домакини. Останалите са Сърбия, Хърватия и Румъния.

Българският отбор е в група с Полша, Германия, Испания, Чехия и Гърция, като мачовете на „лъвиците“ от тази фаза ще се играят в Пловдив. Зала „Колодрума“ ще приеме още четири мача от осминафиналите на надпреварата и два от четвъртфиналите, а полуфиналите и финалът ще се играят в Белград. Всички мачове на българския тим от фазата на елиминациите, както и полуфиналите, финалът и още много интересни двубои от груповата фаза ще бъдат излъчени по MAX Sport.

В момента А1 са притежатели на правата за множество първенства и турнири в различни спортове. Зрителите на MAX Sport могат да гледат волейболната Лига на нациите, баскетболното първенство на България (НБЛ), баскетболната Евролига, лекоатлетическата Диамантена лига, хокейната NHL, най-интересните тенис турнири на ATP, както и състезанията MotoGP, WRC, NASCAR и бойните галавечери на UFC. А1 притежава правата и за част от срещите на три европейски клубни турнира – UEFA Шампионска лига във вторник, Лига Европа и Лига на конференциите, както и някои от топ първенствата на Стария континент – испанската LaLiga, италианската Serie A, Coppa Italia, Купата на Франция, Купата на Турция. Освен това телекомът има правата за американската Major Soccer League и континенталните клубни надпревари на Южна Америка - Copa Libertadores и Copa Sudamericana.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама