Републиканци за България призоваха партиите в парламента да сформират правителство

18:50, 12 авг 21 / Политика 25 3424 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Републиканци за България призоваваме парламентарно представените политически формации в 46-ото Народно събрание да оставят различията си настрана и да демонстрират отговорно поведение и високо ниво на компетентност, както при сформирането на правителство, така и при проектирането на реформите и инвестициите, необходими за положителното трансформиране на икономиката и обществото ни. 

Цветанов: Задкулисните договорки за кабинет може би са започнали

От партията напомниха, че в периода от 3-ти до 9-ти август, Европейската комисия изплати 13% от финансовите средства на Белгия (770 млн. €), Португалия (2,2 млрд. €), Люксембург (12,1 млн. €) и Гърция (4 млрд. €). Това им дава възможност да стартират незабавно изпълнението на основните им инвестиционни проекти и реформи, фиксирани в респективните им Планове за възстановяване и устойчивост.

Цветанов: Задължително е да се сформира правителство - предстоят тежка зима и тежки политически решения

Колкото до България - към днешна дата можем официално да заявим, че страната ни се намира в дълбока политическа и институционална криза, провокирана a priori от лишени от компетентно и зряло държавническо поведение протагонисти. В началото на четвъртата вълна на пандемията сме, без формирано редовно правителство, без актуализиран бюджет, без адекватни мерки в помощ на най-уязвимите и засегнати от извънредното положение и без финална версия на Плана за възстановяване и устойчивост, съобщиха от пресцентъра на ПП „Републиканци за България“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама