Големите кавички

12:00, 13 авг 21 / Големите кавички 25 3907 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (2 - 6 август)

Протестът, който се роди на 9 юли миналата година и имаше одобрението на 60% от българите, умря. Имаме труп. След 13 месеца съществуване, днес той умря гадно, смрадливо и с обиди... Да си викат болонки и т. н.“, така социологът Андрей Райчев коментира неуспешния опит да се реализира първият мандат за съставяне на правителство в рамките на 46-ото Народно събрание.

Слави Трифонов е самодеец №1. Той се опита да направи най-виртуозното изпълнение в политиката, което в България е правено само веднъж и то не много успешно – правителство на малцинството. Това е страшно трудно. У нас е правил само Филип Димитров и този кабинет си отиде само след година. Това е най-тежкият лупинг в политиката. Шест партии, които без да се обединят около каквото и да било, ще направят едно правителство. Това изисква безкрайни хитрости, умение на познаване на противника и партньорите, компромиси и обиколки. Той опита да направи този лупинг в политиката, без тренировка, без подготовка, и не успя да го направи - тупна на земята, падна...“, обрисува той вчерашната политическа картина. 

Относно отношенията между „Има такъв народ“ и „Демократична България“, социологът смята, че разговорът от политически е преминал в конспиративен с реплики ти агент на кого си. Говорим за примитивно ниво – то изключва и в следващия парламент мандат между тези партии. Те са в адови отношения, смята той. Според него грешката на участниците в този сблъсък е, че се държат революционно, а България не е в революционна ситуация.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама