Непоказвани кадри на полицейското насилие на протестите

17:18, 13 авг 21 25 4923 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

На заседанието на парламентарната комисия, която проверява данни за полицейско насилие на миналогодишните антиправителствени протести, бяха показани видеокадри, на които се вижда как полицаи ритат и влачат протестиращи, преди да им поставят белезници. Видеото е без звук и е от камера, разположена на сградата на Министерския съвет.

Кадрите, на които униформени с надпис „Полиция”, удрят с палки, влачат, ритат и блъскат протестиращи, бяха показани от адвокат Николай Хаджигенов. Полицейски служител натиска с коляно гърба, а това вероятно е Евгени Марчев отдолу“.

Сред задържаните има и жена: „Обърнете внимание, че служителят, които е с гръб, сигурно 10 минути се гаври с Цвети. Тя е със скъсана блуза, в момента е по сутиен, гали я по косата, снимат я с телефоните и така нататък“.

На кадрите се вижда как един от полицаите вдига във въздуха един от протестиращите, който вече е с белезници и го хвърля върху останалите, които също са принудени да лежат в близост до една от колоните почти един върху друг

Хаджигенов съобщи, че от 15 юли миналата година се опитва да получи тези кадри които са били покривани от Националната служба за охрана, предаде БНР.

Предишното ръководство на МВР отрича да е било упражнявано полицейско насилие по време на протестите срещу кабинета Борисов 3".

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама