Община Сливен финализира изпълнението на проекта за интегриран градски транспорт

18:00, 13 авг 21 25 3663 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Община Сливен финализира изпълнението на проекта за интегриран градски транспорт, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Той е част от Инвестиционната програма на Общината. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на близо 14 млн. лв., от които 85 % са осигурени от Европейския фонд за регионално развитие, останалите 15 % - от държавния бюджет.

Официално бе открита базата на превозвача „Пътнически превози“- Сливен, която е част от проекта.

„Винаги сме предупреждавали изпълнителите, с които имаме сключен договор, че Община Сливен няма да толерира некачествено строителство“, бе категоричен по темата кметът Стефан Радев. На ръководството и целия екип на „Пътнически превози“- Сливен кметът пожела здраве и изрази надежда, че подобрените условия и в материалната база, и в подвижния състав, ще допринесат за тяхната ефективност и по-голяма удовлетвореност в работата.

Във връзка с дейности по опазване на околната среда в града се предвижда закупуване на електрически автобуси и тролейбуси, с които ще се оптимизира на 100 % общественият градски транспорт, в това число и крайградският, съобщават от Общината.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама