Продължава борбата с огнената стихия в Родопите

09:41, 14 авг 21 25 4229 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Продължава борбата с огнената стихия в района на Югово в Родопите. Стръмният терен затруднява работата на пожарните екипи. През нощта на няколко пъти е имало възпламеняване на отделни огнища.

За трети пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски и от Военновъздушните сили с вертолет „Кугар“ се включват в гасенето на пожара. 36 военнослужещи от 4-и артилерийски полк са на терен в труднодостъпната високопланинска местност, съобщиха от Министерството на отбраната.

Успяваме на този етап да овладяваме огъня, за да не настъпва към Югово”, каза пред БНР инспектор Димитър Бришимов от пловдивската пожарна, като допълни, че нова смяна ще смени дежурните през нощта огнеборци.

Инспекторът обясни, че ситуацията е сложна, защото горимото натоварване е много високо, състоящо се от суха паднала маса, а пътищата не са експлоатирани скоро и са затрупани от паднали дървета.

„Засега го удържаме пожара, но той е вътре в самото огнище, където е минал един път се връща отново, защото все още има голямо количество неизгорели дървета. От вчера вече има ритмично доставяне на вода за пожари и горива. Няма опасност за населени места“, заяви Брашимов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!


Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама