Иво Мирчев: Третият мандат трябва да бъде експертен, а не политически

11:44, 14 авг 21 / Политика 25 4220 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Третият мандат трябва да бъде експертен, а не политически. Трябва да има ясна програма за управление в рамките на 6-8 месеца. След това до отидем на избори, но страната да мине през тежката зима, която се очертава, коментира депутатът от „Демократична България” Иво Мирчев в ефира на Нова телевизия.

Според него това трябва да се случи след сериозни разговори в парламента и политическите партии наистина да поемат своята политическа отговорност и да се държат национално отговорно. ИТН трябва да се върнат на масата на преговорите. Това очаква обществото. Ако не го направят, ще отидем на избори, но не това очакват хората”, посочи още Мирчев.

И „Демократична България“ няма да подкрепи кабинета

Той беше категоричен, че с БСП не са тръгнали в една посока. „За разлика от останалите партии, ние сме много последователни. Имаме коалиционно споразумение, в което ясно е записано, че ДБ няма да подкрепи управление с мандат на ГЕРБ, БСП и ДПС. Ще спазим това”, подчерта той.

Демократична България" ще има свой кандидат за президент. Яснота за номинацията обаче от партията ще дадат на по-късен етап. Мирчев не коментира дали номинацията ще бъде на мъж или жена.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама