Кое издава лъжеца?

18:35, 16 авг 21 / Любопитно 25 4132 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Ола Крънкуист, полицейски психолог от Швеция, разкри техника, която помага да установите дали събеседникът ви лъже, пише изданието Dagens Nyheter.

Според експерта увереността на всеки човек, че неговият събеседник лъже, не трябва да надвишава 55%, защото просто няма установен надежден начин да се хване лъжец в измама.

Пет признака, по които можем да познаем лъжеца

Крънкуист съветва хората да се откажат от всички стереотипи за измамниците. След това трябва да се опитате да си дадете предимство чрез познаването на фактите, за да можете да задавате неочаквани въпроси. За лъжеца ще бъде по-трудно да измисли достоверна лъжа, ако другият човек е добре запознат с темата на разговора.

Психологът препоръчва да не бързате със заключенията - колкото по-скоро решите, че всичко „ви е ясно”, толкова по-голям е рискът да направите грешка.

Учени от университета Корнуел в САЩ посочиха думи, чието често използване сочи, че събеседникът ви не казва истината. Изследователите твърдят, че неискреният събеседник изгражда диалога по уклончив начин и често използва думите „възможно“ и „вероятно”, местоимението „аз“ и глагола „опитам“ в различни форми, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама