Трифонов призова за подкрепа на настоящето правителство за мигрантите

22:17, 16 авг 21 / Политика 25 4255 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

1 милион мигранти са готови да тръгнат от Афганистан, за да избягат от режима на талибаните, който завладя страната. И тези хора няма да тръгнат нито към Америка, нито към Австралия. Ще тръгнат към Западна Европа, което означава, че България е на пътя им. Това написа във Facebook лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

Той призова за подкрепа на служебния кабинет, за да може то да се справи със  задаващата се криза с миграционния натиск. Ние от „Има такъв народ“ ще направим всичко необходимо да подкрепим и като граждани, и като политическа сила, правителството и президента на републиката, за да се справим на всяка цена със задаващата се криза“, изтъкна още лидерът на „Има такъв народ“. 

Думите му идват след като днес на Консултативния съвет за национална сигурност при президента бе обсъдена бежанската вълна. На срещата беше изнесена класифицирана информация, а лидерите на парламентарно представените партии определиха ситуацията като притеснителна.

Без консенсус за актуализацията на бюджета на КСНС

Аз прекрасно разбирам, че това са страдащи хора, които искат да избягат от насилието и шериата. Но ние също ще страдаме, ако ги допуснем до нашата територия. Затова защото талибаните въобще не ги интересуват политическите проблеми на България, а мигрантите - още по-малко“, допълва Трифонов.

Според него Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната трябва да работят в абсолютна координация – да разположат полицаи и военни на границата, и с всички сили да защитят територията и гражданите на България. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg ! Последвай във Facebook , Instagram и Twitter , ела и във групата във Viber ! Значимите теми и различните видими точки са още по-близо до вас! Всички са в социални мрежи - ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 09:06, 17 авг 21

Слави трябва да подкрепи правителство защото народа се надява на подобряване на стандарта на живот по високи пенсии и заплати ако не го направи на следващите избори ще загуби тотално

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама