Обвиниха Боб Дилън в изнасилване на непълнолетна

19:00, 17 авг 21 / Любопитно 25 4315 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Боб Дилън - музикантът, който получи Нобелова награда за текстовете на своите песни, е обвинен в упояването и изнасилването на непълнолетна. Случаят е от преди близо 60 години - 1965 г., но искът до съда е заведен едва миналата седмица, предаде БГНЕС.

Вписана само с инициатлите J.C. твърди, че Дилън я е малтретирал за период от шест седмици между април и май 1965 г. Жената, подала жалбата, днес е на 68 г., а тогава е била 12-годишна. По това време Дилън е на 23-24 години.

Според жената Дилън „е използвал статута си на известен музикант, за да я снабди с алкохол и наркотици и да я насилва сексуално многократно“.

Боб Дилън, който през май навърши 80 години е обвинен, че е заплашил физически момичето. Предполагаемата злоупотреба е станала в апартамента, който Дилън притежава в известния нюйоркски хотел „Челси”, сочат документите в обвинителния акт.

Адвокатът на Дилън заяви, че „Обвинението с 56-годишна давност е невярно и ще бъде енергично опровергано в съда”.

Дилън се смята за най-великият автор на песни на всички времена. Сред най-забележителните му творби са "Blowin 'In The Wind", "The Times They Are a-Changin'" и "Like A Rolling Stone". Дилън получи Нобеловата награда за литература през 2016 г. „за създаването на нови поетични изрази в рамките на великата американска песенна традиция“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама