Големите кавички

18:00, 17 авг 21 / Големите кавички 25 4850 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (2 - 6 август)

Днес трябваше да разберем дали сме по-големи от полицейските ботуши или те са по-големи от нас. Обещахме на протеста миналата година, че ще стигнем докрай и няма да оставим нещата да се покрият. Слава Богу, поразкриха се! Злото е сторено, всички го видяхме. Ще направим два пъти по-голямо зло, ако замълчим и оставим нещата да отминат“, заяви Арман Бабикян от „Изправи се.БГ! Ние идваме“ от парламентарната трибуна, където постави чифт полицейски кубинки в края на изслушването на представители на МВР за полицейското насилие над протестиращи миналото лято.

Ние всички тук трябва да вземем решение каква България искаме. Въпросът не е да правим възмутени декларации, а да са си свършим работата, колкото можем (...) Ние сме изправени пред избор - дали полицейският ботуш на властта е по-висок от шишето с мляко за бебетата ни, дали е по-висок от иконата, която сте сложили вкъщи, дали е по-висок от мечтите ви. И Най-вече дали полицейският ботуш е по-висок от свободата ни на граждани? Защото България не може винаги да се връща назад и да се оправдава с това. Трябва да вземем решение дали искаме да вървим напред... Когато цървули дойдат на власт, те се превръщат в ботуши... “, изтъкна той. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама