До края на годината може да се кандидатства за подмяна на старите отоплителни уреди

11:15, 18 авг 21 / София 25 5076 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От 1 юли Столична община стартира приема на документи за кандидатстване за безплатна подмяна на стари отоплителни уреди на дърва и въглища с нови на газ и палети. Инициативата е по Основната фаза на Интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“ по Програма LIFE на Европейския съюз.

До 31 декември жителите на кварталите „Абдовица“, „Димитър Миленков“, „Филиповци“, „Требич“ и „Обеля“, в.з. „Малинова долина“ и селата Волуяк, Мрамор, Чепинци, Негован, Световрачене, Кубратово, Бусманци, Казичене, Кривина, Владая и Мърчаево могат да подават документи за участие в проекта.

В рамките на Основната фаза се предвижда да бъдат подменени старите отоплителни уреди на дърва и въглища на 4785 домакинства.

Целта на проекта е подобряване на качеството на атмосферния въздух, чрез намаляване на фините прахови частици, отделяни от битово отопление на въглища и дърва.

Допълнителна информация може да получите на телефон 02/9377417 и 02/9377277 и на електронен адрес: https://www.sofia.bg/en/green-sofia и http://lifeipcleanair.eu/

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама