Според президента атаката срещу Кирил Петков идва от корупционери

12:22, 18 авг 21 / Политика 25 4194 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Атаката срещу Кирил Петков цели да обезсмисли и да постави под въпрос легитимността на всички актове на служебния кабинет. Правителството, което назначих, засегна сериозно интересите на мафията, осветли и пресече много схеми – видяхте празните язовири, станаха ясни парите, платени на хартия за ремонти, видяхте къде отиват кредитите на ББР. Корупционерите търсят юридически повод, за да върнат часовника назад към времето на Борисов, когато те паразитираха бюджета. Това заяви президентът Румен Радев.

По отношение на казуса с гражданството на Кирил Петков държавният глава очаква Конституционният съд да се произнесе на базата на фактите и на базата на отговора на канадската страна.

ГЕРБ атакува Кирил Петков, иска отстраняването му

Радев не уточни кога ще връчи втория мандат за съставяне на кабинет, нито дали е избрал коя ще бъде политическата сила, която ще получи третия мандат. „Ще преценя според обстановката и това как ще приключат консултациите и днес. И на КСНС, и на проведените до момента консултации, парламентарно представените партии показват, че ясно разбират предизвикателствата, пред които е изправена страната“, посочи той.

Няма място за политиканстване и увъртане. Именно по гласуването на актуализацията на бюджета ще си проличи кои партии работят за хората“, подчерта Румен Радев.

Вторият мандат е кауза пердута, съдбата на третия е все така неясна

Според президента ще бъде крайно безотговорно, ако и този парламент приключи без да състави правителство и без да актуализира бюджета. По думите му това ще означава, че ще остави следващото служебно правителство с вързани ръце, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама